tirsdag 13. mars 2012

Eggerøre med tomater

 


Når du er trøtt av å lage den samme kjedelige eggerøren gang etter gang kan du prøve denne enkle varianten med tomater. Her i huset begynner italieneren å mase når det har gått en stund siden han sist fikk det servert. Sammen med ferskt brød er det en super lunsjrett. Denne oppskriften skal egentlig holde til 4 porsjoner, men jeg må innrømme at jeg og italieneren klarer å gjøre kål på den alene.... Det fine med denne oppskriften er at du egentlig ikke trenger å følge den slavisk. Har du ikke nok tomater eller om du mangler løk så gjør det ikke så veldig mye. Det blir utrolig godt likevel. 

4 ss ekstra virgin olivenolje
2-3 sjalottløk, finhakket
675 g modne tomater, grovhakket (jeg har brukt cherrytomater som jeg deler i 4)
litt tørket oregano, evt 1 ts frisk 
1/2 ts sukker
6 egg, lett sammenpisket
Salt og pepper

Varm oljen i en stekepanne og fres løken til den er blank og gjennomsiktig. Rør av og til. Ha i tomatene, urten og sukker og smak til med salt og pepper. La retten trekke over svak varme i ca 15 minutter til den meste av væsken en fordampet og sausen er tykk.


 


Ha de sammenpiskete eggene i pannen og rør med en stekespade på samme måte som når du lager eggerøre. Eggene skal bare såvidt stivne. Serveres umiddelbart. 

Buon appetito!


Jeg glemte selvsagt å ta bilde når eggerøren var ferdiglaget for da var jeg mer giret på å spise enn å fotografere... Skal prøve å rette opp i fadesen neste gang jeg lager det...
2 kommentarer:

Hege sa...

Dette var en fristende vri på den mer tradisjonelle. Denne vil jeg jeg prøve ut. Nå har vi en vakker vår her i Telemark. Ha en fin dag, solskinn omkring deg.

A Foreigner in Italy sa...

Jeg er ikke noen stor matmons så jeg går ofte lei av de samme "gamle" rettene. Derfor er det greit når en enkel, liten vri kan hjelpe... Ha en flott dag du også. Jeg holder for øyeblikket på med å renske opp i den nye hagen min. Kjekt arbeid faktisk. Og solen skinner fra skyfri himmel. Da har ihvertfall ikke jeg noe å klage på :-)

Legg inn en kommentar