lørdag 19. mars 2011

Cjarsons

Her kommer oppskriften på Cjarsons for de som er tøff nok til å prøve seg på den..... De fleste italienske oppskrifter er litt unøyaktig for dette er ting som sitter i hodet og fingrene til en italiensk husmor og dermed har de ikke bruk for detaljerte oppskrifter. Vi andre får da prøve oss frem og ta ting litt på slump. Det blir godt likevel selv om oppskriften ikke er 100 % nøyaktig.

Pastaoppskriften: 200 gr pastamel, 50 gr vann, 50 gr smør og 10 gr salt.
Fyllet: 50 gr ricottaost, 60 gr poteter, 80 gr smør, 1 hakket løk, en klype kanel, 40 gr sukker, 60 gr rosiner, 1 bunt persille, litt mynte, noen dråper sitron, 1 egg, 1 eple, 300 gr spinat, brennesle og bladbete/mangold - eventuelt bare spinat, pinjekjerner, salt og pepper.

Fyllet lages slik: Kok på svak varme alle grønnsakene, dvs. legg dem i en teflonpanne med ytterst lite vann og olivenolje og "kok" dem til de har sunket sammen til en røre. Jeg ville også tatt med eplebitene i denne prosessen. Løken hakkes og "stekes" i smøret slik at den blir blank og myk. Bland alle ingrediensene utenom rosinene. Deretter finmales de i hurtigmikser eller kjøttkvern.

Deigen lages slik:Kok opp vann og tilsett smøret slik at det smelter. Avkjøles. Hell melet på et bakebord sammen med saltet, lag en fordypning hvor du heller i vannet/smøret. Bruk en gaffel til å blande melet inn i vannet ved å røre fra midten i stadig større sirkler slik at du etterhvert har blandet alt sammen. Knaes godt og legges til side ca en halv time. Deretter kjevles deigen tynt ut, eventuelt kjøres den gjennom en pastamaskin til en lang remse. Stikk deretter ut rundinger med en diameter på ca 8 cm. Legg på ca 1 spiseskje med fyll samt 2 rosiner som du har marinert i rum på hver runding som du så bretter sammen slik at den får halvmåneform. Før du bretter sammen deigen stryker du på litt sammenpisket egg rundt kantene slik at det limes godt sammen. Når du har limt deigen sammen og sjekket at det ikke er hull noen steder så lager du forsiktig noen få riller på den runde delen av halvmånen. Deretter kokes de i saltet vann og serveres med "nøttesmør" (her kan du smelte smør og tilsette noen finhakkede hasselnøtter samt litt revet parmesan) eller nøttesaus og litt revet ost over. Det står ikke noe om koketid i disse oppskriftene så her må du prøve deg frem. Husk at fersk, hjemmelaget pasta ikke trenger så lang koketid som ferdigkjøpt, tørket pasta og at den ikke skal overkokes... Jeg vil tippe at det tar 2-4 minutter å koke dette. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar