lørdag 19. mars 2011

Spaghetti Bolognese

Her finner du den autentiske oppskriften på Bolognese-sausen. Dette er slik den italienske mamma fra Bologna lager den.

RAGÙ ALLA BOLOGNESE

60 gr svinefett
60 gr bacon
1 stilk selleri
1 løk
1 gulrot
150 gr svinekjøttdeig
150 gr biffkjøttdeig
Pepper, salt, muskatnøtt
1 glass hvitvin
1/2 glass buljongkraft
60 gr knuste hermetiske tomater (eventuelt hjemmelaget tomatsaus)

Pasta: Beregn ca 150 gr pasta pr. person. Bruk spaghetti eller tagliatelle. Oppskriften på saus rekker til ca 4 porsjoner.

Stek baconet i fettet på svak varme sammen med de finhakkede grønnsakene. Tilsett kjøttdeigen, salt, pepper og litt muskatnøtt. Når kjøttdeigen er stekt tilsettes hvitvin og buljong (kjøttkraft) samt tomatsausen. Mye av hemmeligheten ved denne gode sausen er at den kokes i minst to timer under lokk på svak varme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar