søndag 22. mai 2011

Verdens enkleste pastasaus




Den oppskriften jeg kommer med i dag er faktisk så enkel at den nesten ikke fortjener å bli kalt oppskrift engang.... Det er vel mer som et lite tips. Og stort enklere kan det ikke bli, men godt er det likevel.

Hvis du av og til kjøper fyllt pasta på butikken så er det veldig enkelt å drukne den i ferdigkjøpt tomatsaus.... Men det er ikke alltid at det er det beste. Og har du lyst på litt forandring så er det bare to enkle ingredienser som skal til; nemlig smør og Parmesanost.

Kok pastaen som anvist på pakken. Når du heller av kokevannet lar du det være litt igjen. Hvor mye som skal være igjen avhenger selvsagt av hvor mange personer som skal spise pastaen, men sånn omtrentlig 1dl til 2 personer skal være passe mengde. (Det er lurt å helle vannet oppi en beholder slik at du kan tilsette litt ekstra hvis du syns det blir for tørt.) Så tilsetter du kaldt smør (ca 50 gram) og revet parmesan (ca 3-4 ss) og rører alt godt sammen før du heller oppi pastaen og blander godt. Og så er det bare å legge pastaen på tallerkener og kanskje strø over litt parmesan hvis ønskelig. Buon appetito!

PS.Denne sausen passer igrunnen best til fyllt pasta for den er såpass enkel at den lar selve fyllet komme til sin rett.

Når det gjelder hvor mye smør eller parmesan du skal bruke til denne oppskriften så er det litt individuelt hva man foretrekker så her er det lurt å smake seg frem til akkurat sånn du vil ha det...


(Illustrasjonsfoto er funnet her)

2 kommentarer:

godgreskmat sa...

Dette så så godt ut, at jeg måtte prøve det med en gang. Hadde ikke fylt pasta i hus, så for å få litt mer smak sauterte jeg litt hvitløk og hadde i sausen sammen med noen sorte oliven. Nymalt pepper på toppen - og det ble et herlig måltid

A Foreigner in Italy sa...

En god idé å tilsette oliven og pepper. (Vel og merke for dem som liker oliven). Tror jeg prøver det neste gang. Hvis italieneren lar meg "få lov" da. De foretar seg ikke de helt store krumspringene når det gjelder mat. Konservativ kan man gjerne kalle dem.....

Legg inn en kommentar