fredag 20. mai 2011

Pasta alla Norma




Denne oppskriften kommer fra Catania på Sicilia og er laget som en hyllest til bysbarnet Vincenzo Bellinis mest kjente opera som altså heter Norma.


400 gr
spaghetti
2 auberginer
500 gr hermetiske tomater
200 gr salt ricotta-ost
2 fedd hvitløk
12 blad basilikum
Salt
Pepper
4 ss extra virgin olivenolje


Vask auberginene og skjær dem i runde skiver. Legg dem i et dørslag og strø over salt. Deretter legger du en tallerken over og lar dem stå og renne av seg i ca 1 time.


Hell olivenolje i en teflonpanne og la hvitløken surre en stund. Den skal ikke bli svidd. Tøm deretter i tomatene og la dem småkoke en god stund. Deretter presses tomatene gjennom en sikt før de på ny helles i en panne og lar det hele småkoke en stund slik at sausen tykner. Så tilsetter du halvparten av basilikumbladene. Salte og pepre etter behag.


Auberginene skylles i rennende kaldt vann og tørkes deretter før de stekes gyldne i oljen. Legg dem så på et tørkepapir slik at overflødig olje renner av.


Mens pastaen koker river du ricottaen på et rivjern. Så skjærer du auberginene i strimer og legger dem i stekepannen sammen med noen skjeer tomatsaus. Når spaghettien er ferdigkokt heller du av vannet og tømmer spaghettien i stekepannen og blander den forsiktig sammen med auberginene. Deretter legges spaghettien opp på tallerkener, hell over resten av tomatsausen og pynt med noen skiver av auberginer som du har holdt av til dette formålet. Strø over osten og resten av basilikumbladene. Buon appetito! 


Vil du lese om hva de ellers spiser på Sicilia kan du klikke på linken her 

(Illustrasjonsfoto er funnet her)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar