tirsdag 17. mai 2011

Pasta med paprika og tomatsaus

Meningen med denne bloggen er å vise at det egentlig ikke fins grenser for hva man kan servere til pasta, samtidig som det ikke skal være noen heksekunst å lage. Sånn til daglig så er det ikke alltid like lett å få fantasien til å strekke til og da kan det være greit å ha et sted å gå for å få nye "pastaidéer". Noen av oppskriftene vil nok ta lengre tid enn andre å tilberede, men de skal likevel ikke være vanskelige. Og resultatet vil alltid bli velsmakende.

I dag har jeg tenkt å legge ut en oppskrift som jeg faktisk ikke har prøvd selv, men det blir nok ikke lenge før jeg gjør et forsøk, for dette tror jeg er sabla godt... 

Til oppskriften trenger du:

3 store paprikaer, du kan gjerne bruke en av hver farge
Persille
Extra virgin olivenolje
1-2 hvitløkfedd
500 gr godt modne tomater, eventuelt 1 boks hermetiske
300 gr pasta. Penne passer alltid bra...
1 håndfull raspet Pecorino-ost. Denne kan du sløyfe hvis du ikke får tak i den, eventuelt kan du bruke Parmesan.
Salt og pepper.

Paprikaen ristes og flåes. Det gjør du på denne måten: Legg paprikaene på en rist som settes i stekeovnen og sett varmen på fullt. Har du grillelement i stekeovnen kan du bruke dette. Paprikaene snues av og til slik at de blir jevnt ristet (med svarte, svidde flekker). Ta dem ut av ovnen og la dem hvile 5 minutter. Deretter kan du bruke et tørkepapir til å fjerne "skallet" og så skjæres de i strimler. Ikke skyll dem for da vil du samtidig skylle bort noe av den gode smaken fra grillingen i tillegg til at smaken blir litt "utvannet".

Deretter surres de i olje i en stekepanne i ca 15 minutter. Ikke ha for sterk varme for da blir de svidd. Legg så paprikaen over på et fat og bruk samme oljen for å surre hvitløk og persille. (1-2 hvitløkfedd og 1 liten håndfull persille). Så tilsetter du 500 gram tomater som du har flådd, fjernet en del av innmaten samt delt i småbiter. Flåingen gjøres slik: Skjær et kryss i toppen på tomatene og legg dem i kokende vann i 20-30 sekunder. Deretter legges de rett over i iskaldt vann. Da kan du lett trekke av det ytterste skinnet. Så deler du dem i to og fjerner en del av innmaten, enten ved hjelp av en teskje eller du kan klemme forsiktig på dem. Og så kan du skjære dem i småbiter. Hvis ikke du vil gjøre dette kan du bruke 1 boks hermetiske tomater. Salte og pepre og så skal alt småkoke i 10 minutter. Tilsett så paprikaene og la det koke videre i 6-7 minutter.

Pastaen kokes som anvist på pakken. Hell av vannet og tøm pastaen tilbake i pannen igjen. Så strør du over en håndfull raspet pecorino-ost, deretter heller du over sausen og så blander du alt sammen, legger på tallerkener og serverer. Buon appetito!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar